Zakazivanje termina pozivom na broj + 381 69 366 38 26 od 10 do 20, nedeljom od 12 do 18 časova.

Individualno Savetovanje

know more about us

Moj pristup savetodavnom radu

Dragi čitaoci ovog teksta, nemojte se ustručavati u suočavanju sa problemima. Verujem da Vam nije lako svakodnevno prolaženje kroz različite psihološke probleme koji Vas muče. Bilo da je u pitanju stid, neki strahovi, bes, odlaganje obaveza,…, znam da privremeno donose olakšanje, ali smo zato dugoročno lošijeg kvaliteta života. Znam jer sam i ja imao neke od problema ( velika trema pred ispit, nedovoljno zauzimanje za sebe ), ali sam aktivnim pristupom njihovom rešavanju naučio da je moguće da se psihološki problemi mogu uspešno rešiti i živeti kvalitetnije. To želim da naučim i Vas. Prvo svakako imam nameru da dobro razumem i Vas i Vaš problem, jer to je prvi neophodni korak za njihovo dalje rešavanje zajedno sa Vama. Dalje tu je učenje da su Vaši problemi samo neprijatni, ne i neizdrživi i da se mogu uspešno trajno rešiti. Jedino što je neophodno, to je da se držite zajedničkog dogovora koji budemo pravili, vezano za rešavanje Vašeg datog problema.

U radu prvenstveno koristim tehnike RE&KBT-a ( racionalno emotivne i kognitivno bihevioralne terapije ). Srž ovog pristupa je da se menjaju ekstremna, neodgovarajuća, uverenja, stavovi, vezani za problem u optimalna, odmerena, realistična uverenja. Time ćete iz prvobitno iz neodgovarajuće emocije koju imaate ( npr. stida ) postepeno ući u emociju razočaranosti koja Vam može pomoći da se ’’hladnije glave’’ suočite sa svojim stidom i da ga trajno rešite. Tehnike RE& KBT-a koristim jer one mogu – naučno dokazano ( pod uslovom da ih po dogovorenom planu koristite, pravilno ) da daju najbrže i vremenski najduže rezultate – kažem često to bude trajno rešenje problema. Kada su intenzivni problemi u odnosima pored REKBT-a koristim i tehnike iz sistemske porodične terapije. Ona nastoji da koriguje loše odnose između članova porodice, prijatelja, partnera i na taj način omogući kvalitetniji, produktivniji način života.

Tako da nemojte da se ustručavate da potražite pomoć ako imate psihološke probleme. Što pre počnete da ih rešavate, pre ćete kvalitetnije, lepše živeti.

Srdačno,

Miloš Karanović, master psiholog, porodični savetnik i RE&KBT terapeut pod supervizijom

PODELI: